Registracija domen

Ali veste, kje lahko preverite, pri katerem registrarju je registrirana naša domena? Na Register.si, kjer v iskalno polje vpišete domeno (pavarti.si) in preverite podatke. Povsem na dnu boste našli zapis "Podatki o registrarju". Videli boste, da je kot registrar naveden: Gostovanje in domene NEOSERV.si.

Zakaj smo se odločili, da domeno registriramo pri omenjenem registrarju? Ali je sploh važno, kje je domena registrirana? Bi bilo vseeno, če bi registracijo domene opravili drugje, morda celo pri katerem izmed mnogih tujih registrarjev? Če odgovorimo na kratko: "Ne, še zdaleč ni vseeno, kje registrirate domeno." Več o tem pa si preberite v nadaljevanju.

Zakaj ni vseeno, kje je domena registrirana?

Najbolj očiten razlog, marsikomu tudi najpomembnejši, je zagotovo cena. Registrarji namreč sami določajo cene, po katerih so na voljo domene. Tako pred registracijo velja opraviti "domačo nalogo" in preveriti različne ponudnike. Mi smo jo naredili in prišli do zaključka, da v kategorijo najcenejših spada registrar NEOSERV, ki je na trgu prisoten že od leta 2003. Konkretneje, pri NEOSERV je na voljo več kot 1000 domen po najnižjih cenah v Sloveniji.

Domene NEOSERV

Vsekakor pa cena ni edini faktor, ki vpliva na odločitev, kje je najpametneje registrirati domeno. Pomembno vlogo igra tudi podpora uporabnikom. Ta mora biti na voljo ves čas – vse dni v letu, tudi ob vikendih in praznikih. Če temu ni tako, lahko nastopijo težave, ki v najslabšem primeru privedejo do velikih finančnih izgub. Kar zamislite si, da imate množično obiskano spletno trgovino, ki vam iz vam neznanega razloga preneha delovati. Še kako pomembno bo, da se v tej situaciji lahko obrnete na strokovnjake, ki bodo težavo odpravili v najkrajšem možnem roku.

Pozabiti pa ne smemo niti na uporabniški vmesnik, do katerega naročnik dobi dostop, ko registrira domeno. Kakovost uporabniških vmesnikov lahko od registrarja do registrarja močno variira. Predvsem je pomembno, da kot kupec domene lahko le-tej nastavimo poljubne DNS strežnike in jo s tem usmerimo na želen paket gostovanja. Tudi urejanje DNS zapisov lahko pride še kako prav, saj na ta način lahko nastavimo katero izmed spletnih storitev (npr. Weebly, Wix, Google Apps, Google Mail, WordPress.com), prav tako pa lahko DNS zapise uporabimo za preusmeritev domene na določen IP naslov.

Zakaj vse domene registriramo izključno pri NEOSERV.si?

Če odgovorimo na kratko: "Zato, ker izpolnjujejo vse zgoraj predstavljene kriterije izbire." Z registracijo domene pri NEOSERV smo lahko prepričani, da bomo deležni izjemno konkurenčne, v večini primerov najcenejše cene v Sloveniji. Izbiramo lahko med praktično katerokoli domensko končnico (.SI, .COM, .NET, .EU, .BLOG, .SHOP, .AT, .HR, .DE, .XYZ, .ME, .ONLINE, .PRO, .IO, ...). Na voljo jih je več kot tisoč!

Vedno se lahko zanesemo na podporo, ki jo nudi omenjeni registrar. Pomoč naročnikom je na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu. Kar nam je na tem področju zelo pomembno, pa sta kakovost in hitrost odgovorov. Pri NEOSERV se vselej potrudijo, da odgovorijo natančno in na razumljiv način, obenem pa nam v večini primerov na odgovor ni treba čakati več kot deset ali dvajset minut.

Za konec bi pohvalili še uporabniški vmesnik, ki je dodelan izjemno premišljeno. Vmesnik Moj NEOSERV je enostaven za uporabo, obenem pa omogoča vse, kar od kakovostnega naročniškega centra sploh lahko pričakujemo. Od konkurence loči tudi funkcionalnost, ki omogoča, da z registrirano domeno prejmemo brezplačen e-poštni naslov za posredovanje sporočil v želen e-poštni predal.

Če se torej na spletu nameravate predstaviti z novo spletno stranjo, morda uresničiti že dolgo načrtovani spletni projekt, vam svetujemo, da si ogledate ponudbo domen na NEOSERV.si. Prepričani smo, da boste z izbiro več kot zadovoljni.O NAS

Mitja Kjuder s.p.

Volaričeva 1,

6210 Sežana

 +386 40 223 033
 izdelava@pavarti.si
Novice
24.05.2013
Novi Zakon o elektronskih komunikacija prinaša spremembe o zasebnosti v elektronskih komunikacijah. Za nepravilnosti v piškotkih zakon predvideva visoke kazni.
Copyright 2012 PAVARTI. Vse pravice pridržane! PAVARTI in PAVARTI CMS sta zaščiteni znamki podjetja PAVARTI, Mitja Kjuder s.p.